Dazen Lijmval maken ( dazenlijm )

Zelf een dazen lijm-val maken met Sticky-Trap dazenlijm

Lijm dazenval maken
Budget dazenval De goedkoopste dazenval

 

Sticky-Trap de dazen lijm (Verantwoordelijk zonder bijvangst!)

 De Sticky-Trap dazenlijm is regenbestendig en blijft afhankelijk van stof tot wel 22 weken werkzaam.

Sticky-Trap is de dazenlijm welke word gebruikt bij lijmvallen. De dazenlijm is speciaal ontwikkeld voor het vangen van dazen en horzels (paardenvliegen). Het basis recept kent zijn oorsprong in Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om diverse agressieve insecten te kunnen vangen. De Sticky-trap dazenvallen lijm is transparant, blijft langere tijd goed plakken (8-22 weken), milieu vriendelijk, niet gitig en deze insectenlijm heeft op de dazenvallen geen extra bijvangsten! De Sticky-trap lijm is verantwoord te gebruiken. Het is tevens de dazenlijm welke ook gebruikt en geleverd word bij de bekende Loer Lijmval van Kylix. Er wordt bij een dazenlijmval gebruik gemaakt van een donker object welke beweegt hetgeen een bloeddorstig dazenvrouwtje als prooi ziet en niet kan weerstaan. Naast een dazenbal kan er bijvoorbeeld ook een zwarte emmer of donker stuk plastic gebruikt worden. De Sticky-Trap dazenvallen lijm is betaalbaar en hiermee kunt u de dazenplaag snel aanpakken!

 

 

Video van Sticky Trap dazenlijm

 

Gebruik van de sticky-trap dazenlijm


De Sticky-Trap dazenlijm wordt tevens gebruikt bij het maken van de bekende en goedkoopste dazenval op basis van een hangende zwarte emmer. Dit concept werd in de zomer van 2014 in Belgie ontdekt bij Sachxs stables en wordt ruim ingezet bij paardenpensions, maneges, veehouderijen maar ook bij zwembaden, sportvelden en campings. waar hinder van een dazenplaag is, worden deze dazen-lijmvallen gebruikt. Deze sticky-trap dazenlijm is speciaal gefabriceerd voor het vangen van dazen en horzels. Onze lijm is milieuvriendelijk, verantwoord te gebruiken in het dierenrijk en hiermee krijg je geen extra bijvangsten!

 


De dazenlijm heeft een kleefkracht welke geschikt is voor dazen & horzels.

Dit vermelden we omdat er ook een aantal bedrijven bezig zijn met promoten muizenlijm welke europees verboden is, giftig en mocht er bij dit soort lijm een vogel, paard of ander dier tegen de val aankomen zit hij of zij vast met grote problemen en dit mag nimmer nooit gebeuren! 

Pas op met andere lijmsoorten ga voor de enige echte Sticky-Trap dazenlijm!

vogel muizenlijm

 

 

Sticky-Trap dazenlijm en bijvangsten

De Sticky-Trap lijm heeft geen bijvangsten en is enkel gemaakt voor het vangen van dazen en horzels. Wel zijn er mensen met gevaarlijke en giftige muizenlijm bezig geweest. (Deze is Europees verboden en hier heeft veel eens een vogel en een uil die een muis wou pakken aangezeten) Als bij muizenlijm een paard, ander dier of kind tegen de emmer aankomt zijn de gevolgen niet te overzien!!!

Gebruik daarom altijd de dazenlijm van Stick-Trap die heeft dat niet, is verantwoord en non toxic. Wel is het natuurlijk erg plakkerig en goed neer hangen dat je paard er niet bij kan is altijd aan te raden! Vogels zullen hier nooit bijkomen vanwege de geur en het systeem. Vlinders en andere insecten zijn net als bijen, hommels, en wespen nectar zoekend welke al snuffelend rondvliegen op zoek naar een bloem of ander zoetigheid. Zelfs de mannetjes daas doet dit en zal niet op de dazen lijmval afgaan!

De dazenlijm heeft geen vriendelijke geur waarop deze insecten zullen gaan zitten Alleen het jagende dazen-vrouwtje welke zoekt naar eiwitrijk bloed voor haar voortplanting doet dit. ( met haar infrarode ogen zoekt ze haar prooi) en zal ze zonder twijfel direct landen op het warme bewegende object. ( de emmer) die zich voordoet als prooi. Na de landing zit ze vast en zal ze snel sterven in de zon. Er zal ( zo nu en dan) heus wel een zwarte vlieg op kunnen gaan zitten welke de dode daas weer interessant vind en natuurlijk kan er ook per ongeluk een keer en mot of andere insect op terecht komen. ( deze komen ook wel eens in de gewone H-trap dazenvallen terecht )

 

>>>  8 Meest gestelde vragen over de Sticky Trap dazenvallen lijm  <<<

>>>  Brochure Sticky Trap Dazenvallen lijm <<<
 


De meest goedkope effectieve dazenval met Sticky-Trap dazenlijm

De goedkoopste dazenval maken

Sticky-Trap is de dazenlijm welke door sachx stables in Belgie werd gebruikt bij het bedachte systeem met de emmer en hier zullen nooit andere dieren aan blijven plakken. Sticky-Trap is tevens de dazen lijm welke tegenwoordig ook origineel word gebruikt bij de oude bekende Loer lijm val van Kylix. Deze val heeft exact dezelfde werking alleen word er dan een dazenbal + staander gebruikt i.p.v. een emmer. (zie onderstaande foto). Dit is een sterke constructie van hogere kwailiteit en van zo'n lijmval heeft u jaren plezier.

 

 • De enige echte lijm voor het maken van vliegenvallen.
 • Zuinig in gebruik, vrij van pesticiden en een verantwoorde keuze.
 • Met 1,5 Liter maakt u maar liefst 30 dazenvallen gereed!
 • Onbeperkt houdbaar ( deksel goed sluiten)
 • De gebruikte emmers steekt u eenvoudig schoon met een plamuurmes en kunt u jaar op jaar weer gebruiken.
 • Regen & weerbestendig tot 20 weken.
 • Veilig voor overige (mens en dier)
 • Bijen, vlinders & andere belangrijke insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap.
 • Kwaliteit die staat.

  

Hoe maak je de goedkoopste dazenval ?

 

 

 

 1. Neem een zwarte emmer.
 2. Hang hem onderste boven op 100 cm hoogte op nabij het probleem. (op een zonnig plaats)
 3. De emmer moet kunnen bewegen. ( zie foto’s)
 4. Smeer de emmer in met de speciale Sticky Trap lijm. ( dit kan met een verfkwast of plamuurmes )
 5. Vangen maar!

 

 

Dazen Loer lijmval

Loer Lijmval voor dazen

 

Wat heb je nodig voor het maken van een dazen lijmval ?

Voor het maken van een dazen lijmval  ben je de volgende zaken nodig:

- dazenlijm (<- Koopt u hier (Gebruik altijd de enige echte Sticky-trap lijm)
- zwarte emmer ( bouwmarkt (of Losse dazenbal ) Of de > complete dazenvalemmer € 4,49
- touw
- ijzerwaren (schroeven, haakjes en ringetjes)
- latje
- boormachine
- schroefmachine

 

Onderdelen dazen lijmval dazenlijm sticky trap

Hoe maak je een budget dazenval met een zwarte emmer:

 • Je boort een gat in de emmer, daar haal je het touwtje hier doorheen, deze maak je aan de binnenkant vast aan een ringetje, zodat het touwtje niet weer uit het gat kan. Je kan eventueel een dikke knoop maken. 

 • Je draait een haakje aan het einde van een lat (lengte op circa 50cm), hier maak je het touw met de emmer aan vast. ( zie foto) De emmer moet bungelen en kunnen bewegen.

 • De lat schroef je vast op één van de weidepalen. ( Het is belangerijk dat deze geplaats word of een plek nabij begroeing( indien het er is). Ook moet het een zonnige plek zijn zodat de emmer goed warm kan worden. De val mag niet te hoog hangen ( op circa 80 cm) hiermee komt er goed grondwarmte in.

 • En tenslotte  smeer je met een kwast ( met handschoenen aan), het heet niet voor niets STICKY) de buitenkant van de emmer in met de lijm.

 • De emmer hangt uiteraard aan de buitenkant van de wei, want één keer er langs vegen en de dazen plakken aan je paard vast wat geen kwaad kan, maar dit blijft natuurlijk niet prettig!


dazenval emmer met lijm Budget dazenvalgoedkope dazenval met emmer

 

De vangst na 1 warme dag ziet er zo uit.

lijmval met dazenLijm voor dazenval

 

 

Heel veel plezier met het maken van je eigen dazen lijmval, Mocht je nou geen zin in gesmeer hebben kijk dan eens bij onze andere dazenvallen ( < deze vind u hier)

 

De budget dazenval gemaakt met een emmer werkt tot 5000 m2! 

 

Zie hier een video van een dazenval gemaakt met sticky-trap dazenlijm

 

 

Video van Sticky Trap dazenvalllen Lijm 

 

 

Sticky Trap dazenlijm Winnaar product van het jaar 2016! 

 

Dazenlijm product van het jaar

 Winnaar categorie In en om de stal en winnaar Ondernemersprijs:

 

Sticky-Trap Dazenvallen Lijm

Met Sticky-Trap dazenvallen lijm maak je eenvoudig de meest efficiënte dazenval. Met Sticky-Trap maak je voor een paar euro eenvoudig een val die een dazenplaag aanpakt. Met 1 emmer dazenlijm kun je tientallen vallen maken. Je gebruikt hiervoor een zwarte emmer aan een koortje die je (in de zon) nabij de plaag op circa 80 cm laat bungelen.
Geen bijvangsten; vlinders, bijen en overige insecten zijn nectar zoekende en gaan op zoek naar een bloem of ander zoetigheid. Deze lijm is speciaal ontwikkeld en stoot deze insecten af. Voor overigen (mens en dier) is Sticky-Trap verantwoord, niet giftig en de kleefkracht heeft enkel effect op kleine insecten!

1 val = 5000 m2 / 5 paarden