Bestellingen boven de 100 Euro = Gratis verzending!

Winkelwagen

Mini Cart

Dazenlijm

Dazenlijm ook wel dazenvallen lijm & horse flytrap glue en dazenvallijm genoemd.

dazenval lijm

Sticky Trap is de dazen lijm welke wordt gebruikt bij het maken van lijmvallen. De dazenvallen lijm is speciaal door ontwikkeld voor het vangen van dazen (paardenvliegen), horzels en stalvliegen. Het basis recept kent zijn oorsprong in Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om diverse agressieve insecten te kunnen vangen. De Sticky Trap lijm wordt gemaakt van natuurlijke mineralen, is licht bruin van kleur, blijft langere tijd goed plakken (tot 20 weken) en deze insectenlijm heeft op de dazenval geen extra bijvangsten! De Sticky Trap lijm is uniek, regen en hitte bestending tot zeer hoge temperaturen.

 

>>  Dazenval lijm kopen  <<

 

BESCHRIJVING

 

Sticky Trap dazenvallen lijm is speciaal ontwikkeld voor het vangen van dazen, horzels, stalvliegen en andere schadelijke en bijtende insecten rondom mensen, paarden en vee op een natuurlijke wijze zonder gebruik van pesticiden. Sticky Trap dazenval lijm is gemaakt van natuurlijke mineralen, is licht bruin van kleur, blijft langere tijd plakken ( tot wel 20 weken) en trekt geen verstuivende insecten aan zoals hommels, bijen en vlinders.

 

Sticky Trap heeft een kleefkracht welke speciaal is ontworpen voor het vangen van kleine bijtende insecten en is veilig voor overigen (mens en dier). We adviseren overigens vallen buiten bereik op te hangen.

 

 

GEBRUIK VAN DAZENLIJM

 

Breng de Sticky Trap lijm dun (1-2 mm) aan op het object met verfkwast of spatel. Vallen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, plastic is het meest geschikt. Voor bijtende dazen (paardenvliegen) adviseren we een zwarte emmer. Hang deze op de kop ( zonder hengsel) op een open plek zodat deze kan bewegen in de wind en warm wordt door de zon en daarmee de daas aantrekt. In stallen kunnen witte emmers, melkpakken en soortgelijke producten worden gebruikt om stalvliegen te vangen. Emmers kunnen met een plamuurmes eenvoudig worden schoongemaakt en jaar op jaar gebruikt worden. 

 

 

Dazenlijm dazenvallen-lijm Sticky Trap

 

Dazenlijm is een zeer effectief product wat u kunt gebruiken bij het bestrijden van dazen en horzels. Dazenlijm word gemaakt bij het Nederlandse bedrijf Sticky Trap en is ontstaan in 2014. De lijm voor de dazenval is licht bruin van kleur en heeft een specifieke geur welke bijen, wespen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten op afstand houd. Mede hierdoor is dazenlijm een perfect alternatief op de vele producten welke pesticiden bevatten en momenteel worden gebruikt bij het weren en vangen dazen. De dazenlijm is namelijk eco vriendelijk en vrij van pesticiden. De lijm is regenbestendig ( tot 20 weken werkzaam) en kan goed worden ingezet bij het maken van een dazenval met lijm. De dazenlijm val >> Dazen lijmval << Hier kunt u goed zien hoe u zelf eenvoudig en goedkoop met de dazenlijm een ecovriendelijk dazenval kan maken voor het vangen van dazen & horzels. U kunt zelf een dazenval maken door een zwarte emmer te nemen, een gat te boren in de bodem en deze voorzien van een touw. ( zie onderstaande foto ) Deze emmer voorzien van de speciale Sticky Trap dazenlijm hangt u op een zonnige plek neer waar het probleem zich voordoet. Ook is het belangrijk dat u de emmer op circa 100 cm hoogte ophangt en vrij kan bewegen (  op een licht windige plek) zodat de warmte van de zon op de emmer komt, grondwarmte niet verloren en de emmer zal bewgen en gaat en daarom zal de daas denken dat de de emmer echt een prooi is. Na het landen zit de daas gevangen. In Nederland word de dazenvallen ( dazenlijm) verkocht in 0,5, 1,5 & 3,5 liter emmers welke u kunt her-sluiten en niet over datum gaat. De dazenlijm word in Duitsland bremsenvallenleim of bremsen kleber genoemd en is daar ook te verkrijgen en zeer populair > Hier vind je enkele Bremsenfallen en de dazenlijm welke we in Duitsland verkopen. >> Bremsenfalle


Het voordeel van dazenlijm is dat het speciaal is om dazen en horzels te vangen. Er is dus geen bijvangst van andere dieren zoals nuttige insecten zoals bijen en vlinders welke zorgen voor vestuiving. Ook voor vogels en andere dieren zal er met de Sticky Trap dazenlijm geen enkel probleem kunnen ontstaan omdat deze niet giftig is en een kleefkracht heeft welke enkel effect heeft op kleine bijtende insecten. Hiermee onderscheid de Sticky Trap dazenlijm zich van giftige en chemische producten zoals muizenlijm en andere producten. Met Sticky Trap dazenvallijm kiest u voor de beste kwaliteit, hoogste vangsten en voor het dierenrijk.

Foto van de dazenlijm op zwarte emmer

Dazenlijm op zwarte emmer 

 

Eigenschappen van Sticky Trap dazenlijm:

  • De enige echte lijm voor het maken van vliegenvallen.
  • Zuinig in gebruik, vrij van pesticiden en een verantwoorde keuze. 
  • Met 1,5 Liter maakt u maar liefst 30 dazenvallen gereed!
  • Onbeperkt houdbaar. ( deksel goed sluiten)
  • Gebruikte emmers steekt u eenvoudig schoon met een plamuur mes en kunt u hergebruiken.
  • Eco vriendelijk
  • Regenbestendig en hitte bestendig
  • Betaalbaar
  • Effectief bij het vangen van dazen en horzels ( geen bijvangsten)
  • Niet giftig & veilig

 

Video over het gebruik van Sticky Trap lijm voor een paardenvliegenval 

 

>>>  8 Meest gestelde vragen over de Sticky Trap dazenvallen lijm  <<<

>>>  Brochure Sticky Trap Dazenvallen lijm <<<

 

 

Het gebruik van Sticky Trap lijm op witte emmers voor het indoor vangen vangen vliegen!

 

Naast het tradionele gebruik voor het vangen van dazen, horzels, knutten en andere bijtende insecten met een bewegend en warm object, kan de Sticky Trap lijm ook perfect gebruik worden voor het vangen van huisvliegen, strontvliegen en andere ziekte verspreiden varianten.
Indoor zijn vliegen enorm aangetrokken tot witte objecten. Je kan daarom erg goed een witte emmer gebruiken voor het vangen van vliegen in huis of in de stal.( zie bovenstaande video) je kunt hiervoor de val dichtbij de overlast te plaatsen zoals boven een paardenbox, of naarbij u vee. zodra de vliegen land op jou val zit deze gevangen.

 

Het schoonmaken van een de emmer met vliegen

 Emmer schoonmaken

 

Op de bovenstaande foto kunt u goed zien hoe de vliegenval / emmer door middel van een plamuurmes kan worden schoon gemaakt. Gebruik een oude krant om de gevangen vliegen in te doen, gooi deze weg en gebruik de zelfde emmer keer op keer weer!

 

 

Het uiterlijk van dazenlijm ( Video )

Hieronder vindt u een korte video waarin u het uiterlijk van de dazenlijm goed kunt bekijken. De lijm voor de dazenval is licht ( bruin/transparant ) en heeft een dikke stroopachtige structuur. De speciale dazenvallen lijm van Sticky Trap is ontworpen voor het vangen van bijtende insecten. De dazenlijm is weersbestendig ( regen) en door een speciale samenstelling blijft deze bij hete temperaturen boven de 60 graden hechten aan de dazenval. ( zwarte emmers & dazenballen) Deze speciale lijm is niet giftig en veilig te gebruiken in het dierenrijk. 

 

 

Update verbetere formule!

Sticky Trap heeft de formule en viscositeit geoptimaliseerd. De speciale Sticky Trap dazenvallen lijm is non toxic, veilig te gebruiken en nu ook bestand tegen temperaturen hoger dan 70 graden. Dit voorkomt druipvorming op zeer hete dagen. Ook is de werkzaamheid hierdoor vergoot naar 20 weken en zal de dazenlijm beter aan te brengen zijn op zowel zwarte emmers als de zwarte dazenbal

 

 

Video van De Sticky Trap dazenval met dazenlijm

In de onderstaande video ziet u de dazenval voorzien met dazenlijm. Hierin kunt goed zien hoe de lijm op de emmer en de zwarte bal hecht en hoe de daas gevangen wordt. Ook zie je zeer goed zien dat er met het gebruik van de lijmval voor het vangen van dazen & horzels geen bijvangsten ontstaan. De dazenlijm van Sticky Trap heeft een speciale geur welke nectar zoekende insecten zoals vlinder, bijen, hommels en andere nuttige wezens op afstand houden. Wilt meer weten over de dazenval in het algemeen ? Kijk dan eens bij> De dazenval 

 
Dazen vangen met dazenlijm

Dazenlijm emmer

Dazen kunnen behoorlijk lang overlast geven bij u, uw paarden en ander vee. Dit bloedzuigende insect wil zich namelijk voortplanten en bijt mens en dier voor hun eiwitrijke bloed. De daas begint begin  begin Mei te jagen en dit kan aanhouden tot eind September. Dazen houden van een warm klimaat in combinatie van vocht, warmte en zon.( ideaal Nederlands zomer weer).  Ze jagen met infrarode waarneming op alles wat beweegt en warm is en hiermee immiteert de zwarte emmer of dazenbal het prooi. Met de dazenlijm kunt u lokaal het probleem aanpakken zodat u en uw dieren vrij zijn van hinder. De dazenlijm wordt steeds populairder omdat het effectief, verantwoord en betaalbaar is! Wanneer je de dazenlijm in huis hebt is het aan raden we aan de emmers tijdig in te smeren zodat de dazenplaag vroeg tijdig wordt aangepakt. Je kan de lijm op de emmer of dazenbal smeren met een kwast en nadien schoonschapen met een spatel, hierdoor kan je de dazenval emmer jaar op jaar weer gebruiken.

Al na een dag ( waarbij de dazen jagen ) zie je het resultaat en iedere gevangen daas legt geen honderden nieuwe eitjes.

Het advies is 3 lijmvallen op 10.000 vierkante meter grond nabij de overlast

 

Sticky Trap lijm

De dazenlijm is te koop in 3 maten:

3,5 liter tijdelijk € 54,95 > Dazenlijm Aanbieding
1,5 liter € 32,95  
0,5 liter € 15,95.

 

Per 10.000 vierkante meter grond heb je 2-3 zwarte emmers nodig. wanneer u meer dan 5 paarden in de wei heeft staan dan moet je meer emmers ophangen. De houdbaarheid dazenlijm ? De dazenvallijm gaat jarenlang mee ( is onbeperkt houdbaar ) maar dan moet je de lijm wel goed afsluiten en deze goed bergen. Je moet er vooral goed opletten dat je de lijm ergens bewaart waar het niet de kans krijgt om te bevriezen in de winter.  Met een potje van 3,5 liter kun je tientallen emmers mee insmeren. De lijm die je op de dazenval smeert blijft tot wel 20 weken goed. Je zult dan zien dat de dazenval helemaal vol zit met vliegen. Daarna kun je er gewoon nieuwe dazenlijm overheen smeren en zal de dazenval weer veel vliegen vangen. De dazenlijm en de emmer schoonmaken doe je eenvoudig, rol de emmer door het zand en kun je de vliegen er met een plamuurmes afschrapen. Dan kun je de emmer goed opbergen en is de emmer het volgende dazenseizoen weer klaar voor gebruik.

 

Lijm voor dazenval emmer Eco vriendelijk

 

Sommige mensen denken dat je dazenlijm ook wel kunt vervangen door muizenlijm maar dat is ten strengste verboden. Muizenlijm is zelfs Europees verboden want het is namelijk heel gevaarlijk. Het is heel erg giftig en wanneer er een mens, kind, paard, vogel of andere dieren tegen de emmer aan komt, zit diegene vast en moet hij of zij letterlijk van de dazenval worden afgesneden worden. Ook zijn er kopie producten waarmee je heel voorzichtig moet zijn!

Sticky Trap dazenlijm is milieu vriendelijk en bied heel veel voordelen bij het vangen van dazen!