Bestellingen boven de 100 Euro = Gratis verzending!

Winkelwagen

Mini Cart

Dazenval

De dazenval

werking dazenval

Er zijn verschillende manieren om dazen te bestrijden met dazenvangers of dazenvallen, maar ook sprays of smeersels (dazenval lijm). Er is tevens een dazenval met lijm ook wel de dazen lijmval genoemd.

Het is belangrijk om dazen te bestrijden omdat paarden, mensen en ander vee er enorm veel hinder ervan kunnen ondervinden. De dazenval voorkomt een hevige pijn die de beet van het dazenvrouwtje veroorzaakt. De dazen kunnen daadwerkelijk een groot terreur veroorzaken waarbij je constant word aangevallen. Ook bestaat de kans met een beet dat er een bacteriële infectie ontstaat en zal dan met antibiotica keur bestreden moeten worden.

Werking van een dazenval (Video)

 

 

De dazenval lokt de dazen weg bij mens of dier. De daas het vrouwtje wel te verstaan drinkt bloed vanwege het rijke eiwit gehalte en gebruikt het bloed om haar eitjes te kunnen leggen. De daas jaagt enkel bij warm en zonnig weer en kan mede hier door het prooi ( bijvoorbeeld u in het zwembad of uw paard in de wei) goed vinden. Door het mooie weer stijgt uw lichaams- warmte en bent u beter zichtbaar. Het dazen-vrouwtje vliegt rond en scant de gehele omgeving op warmte en beweging.(infrarood) ( want iets dat warm is & beweegt bevat bloed) dit werkt dus heel anders dan een wesp welke op geuren afgaat van zoetigheid. Hier speelt de H-Trap dazenval en lijmval precies op in. De vangers zijn voorzien van een bal, emmer of ander zwart object. De bal van de dazenval is zwart en word nog warmer dan u, u paard of uw vee, zo denkt het jagende dazenvrouwtje dat de bal van de dazenval een prooi is om in te bijten. De daas vliegt naar de val toe en zal landen op de bal. Nadat er weinig bloed zit in de bal zal de daas teleurgesteld wegvliegen, echter kan de daas enkel omhoogvliegen en hier is de dazenval op gemaakt. Via de trechter en de H-trap ingang van de opvang-container zal de daas gevangen worden. De daas zal hierin oververhit raken en sterven. Sommige mensen kiezen ervoor zeepsop in het opvangbakje te doen om dit proces te bespoedigen.

Soorten dazenval

Er zijn verschillende soorten dazenvallen beschikbaar. De meesten zijn gebaseerd op het zelfde systeem als bovenstaand beschreven. Bij deze dazenval word er naast de dazenbal ook een H-trap gebruikt. Zo'n type dazenval heet dan ook een H-trap dazenval en word geproduceerd door enkele merken welke u hieronder is de shop kunt kopen. De meest gebruikte zijn de vallen van Kerbl ( de Taon X dazenval ) van Kylix ( de Loer dazenval ) en van Alchochem ( de H-trap dazenval) Ook word er tegenwoordig vaker gekozen voor een dazen- lijmval  hierin word meestal gekozen voor een grote zwarte bal of zwarte plastic emmer. Deze word vervolgens ingesmeerd met een dazenlijm ( Sticky Trap) De daas zal dan net als bij een gewone dazenval op de bal afgaan omdat hij denkt dat dit een prooi is doordat de bal hang, enigszins beweegd door de wind en op deze wijze zal dit de dazen doen aantrekken. Op de bal of emmer zit de Sticky Trap dazenlijm en zodra ze op de bal zitten kunnen ze niet meer weg omdat ze door de kleefstof vastzitten. Let wel op! hierin word wel eens muizenlijm gebruikt, dit is zeer gevaarlijk. De originele dazenlijm vind u ook hier onder in het overzicht van dazenvallen.

 

Dazenval

 

Dit is een zeer effectieve manier om dazen te vangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat op echte “dazen dagen” er enkele honderden dazen in de val gevangen kunnen worden. De dazenval dient op een goed zichtbare open, zonnige plek geplaatst te worden. In combinatie met een vliegendeken is dit een zeer goede manier je paarden te beschermen tegen dazen.

De dazen vallen de zwarte, door de zon opgewarmde bal aan omdat het op het achterwerk van een dier lijkt. Hiermee kun je de dazenpopulatie van 90% á 95% tot een nog lager aantal laten verminderen.

Het is een milieuvriendelijke manier om dazen te vangen en de aanwezigheid van elektriciteit is ook niet nodig. Eén val is voldoende voor ongeveer 1 hectare.

Een dazenval:

-          Pakt de overlast van dazen direct en effectief aan.

-          Heeft een 100 % natuurlijke werken zonder insecticiden.

-          Werkt zonder elektriciteit.

-          Is eenvoudig te installeren.

-          Is onderhoud- en gebruiksvriendelijk.

 

Waar plaats je een dazenval

De dazenval kan op verschillende plekken worden gebruikt, maar uiteraard moet hij worden geplaatst op een plek waar het meeste hinder is. Dit kan natuurlijk bij de rijbak zijn, aan de rand van het zwembad maar ook rondom het voetbalvelden, natuurwater en campings. een dazenval werkt tot maximaal 10.000 vierkante meter maar we moeten hierbij goed onthouden dat een daas zich nooit langer als 10 minuten in de volle zon blijft. De dazenval dient dus ook bij voorkeur op een plek te worden geplaatst nabij begroeien. ( bosjes, maisveld bomen etc.)  daarbij is het ook belangrijk dat de dazenval zo veel mogelijk uren zon pakt dus ergens plaatsen op het zuiden. 

 •  Agrarische bestemming (Maneges, stallen, paarden pensions, weilanden)
 •  Openbare ruimtes Campings buiten zwembaden, natuurwater evenementen 
 •  Sportterreinen (voetbalvelden golfbanen hockeyclubs etc) 
 •  en alle overige plaatsen waar er overlast ontstaat.

Voor 2016 zijn er diverse verbeteringen in de dazenvallen en dazenvangers. U kan hierbij denken aan dikkere buizen om het gewicht van de dazenbal te kunnen dragen. Maar ook is het doek tegenwoordige bij alle merken uv bestendig. Ook is er een nieuw soort dazenlijm op de markt welke zeer effectief is bij het vangen van dazen en de oude loerlijm doet vervangen.  Deze dazenlijm van Sticky Trap kan u eenvoudig smeren op een emmer of gebruiken op de loer lijmval. Deze en andere dazenvallen koopt u eenvoudig en voor de beste prijs in onze winkel. uw paarden en vee zijn u dankbaar!

 

De Budget dazenval Nieuw!

Budget dazenval

De budget dazenval

Na een enorme vraag van onze klanten presenteren wij met trotst de enige echte Sticky Trap dazenvallen lijm. Deze dazenlijm is de enige echte dazenlijm voor het maken van een budget dazenval. De budget dazenval ontstond in België en heeft in korte tijd grote voet in de aarde gezet bij het bestrijden van dazen. Met een zwarte emmer en de Sticky-Trap dazenlijm word heel eenvoudige de meest effectieve dazenval gemaakt. De dazenvanger kunnen zo groot ingezet worden bij meerdere hectares grond, zwembaden, paarden pensions, campings en sportvelden en ieder andere denkbare plaats waar dazen hinder onstaat! Gebruik altijd de enige echte dazenlijm van Sticky-Trap bij het maken van uw budget dazenval! Zo voorkomt u teleurstelling en heeft u gegarandeerd het beste product om uw goedkope dazenval te maken.

Met de Sticky Trap dazenlijm bent u er zeker van:

 • Hoge vangsten
 • Vriendelijk voor u en uw dieren
 • geen bijvangsten
 • een verantwoord product
 • de goedkoopste dazenval
 • Sticky-Trap heeft geen houdbaarheidsdatum en gaat dus jaren mee!

 

Budget dazenval met emmer

 

U kunt u dus nu zelf goedkoop een dazenval maken met deze dazenlijm. De lijmvallen welke je met een emmer maakt bereiken ongeveer 5000 m2! zo kan u met een emmer en een stukje koort voor nog geen 7 euro een perfect dazenval maken en bent u, uw gasten, paarden en andere dieren weer snel vrij van een dazenplaag.

 

Bent u geinterreseerd geworden in het maken van deze goedkoopste dazenvanger ? Lees dan hier >> De budget dazenval maken << hoe je zelf eenvoudig een budget dazenval maakt!

 

Lees meer..

Foto-tabel Lijst

Producten 13-19 van 19

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sticky Trap Lijmval compleet
  Sale
  Sticky Trap Lijmval compleet
  Aanbiedingsprijs € 129,95 Normale prijs € 189,95
 2. BUSSE FLY-STOP DAZENVAL PAARDENVLIEGEN VAL
  Sale
  BUSSE FLY-STOP DAZENVAL PAARDENVLIEGEN VAL
  Aanbiedingsprijs € 199,00 Normale prijs € 229,00
 3. LOER Lijmval
  € 133,10
Foto-tabel Lijst

Producten 13-19 van 19

Van hoog naar laag sorteren