Bestellingen boven de 100 Euro = Gratis verzending!

Winkelwagen

Mini Cart

Verschillende merken dazenvallen

De verschillende merken dazenvallen op een rij!

Merken dazenvallen

 

De dazenval algemeen

Veel mensen en dieren krijgen vooral in de zomertijd te maken met het insecten zoals de daas. De daas is de bekendste bijtende vlieg van Nederland en omliggende landen in de paarden en vee houderij. Vooral met het mooie weer komt de daas veel voor omdat juist dan zijn eitjes pas uitkomen. De daas, ook wel de paardenvlieg genoemd kan heel vervelend bijten en de beet van de daas kan veel pijn en jeuk veroorzaken + ernstige gevolgen ( onstekingen).  Tegenwoordig kun je dit snel voorkomen met het plaatsten van een goede dazenval.  De dazenval is een product dat de laatste jaren met populariteit is gestegen en zonder gebruik van pesticiden het dazenprobleem aanpakt. Een aantal jaren terug werden de dazen nog bestreden met vliegensprays, dekens en maar toch werkt dit niet zo goed als de dazenval welke werkelijk de daas vangt en opruimt. Met een dazenval kun je de dazenplaag aanpakken in een mum van tijd en lokaal het probleem oplossen. Na enkele uren zult u al merken dat het aantal dazen in uw tuin of in de buurt van uw paard aanzienlijk verminderd is.

 

 

De werking van een dazenval

Werking verschillende soorten dazenvallen

De werking van een dazenval is eigenlijk vrij makkelijk uit te leggen. Het lijkt lastig maar de werking is uiterst eenvoudig. Aan een dazenval zit een grote zwarte bal. De grote zwarte bal is heel aantrekkelijk voor een daas omdat deze een paard of een ander zoogdier imiteert. Een daas jaagt namelijk voor bloed en gebruikt hiervoor infrarode ogen. Alles wat warm is en beweegt bevat immers bloed en wil de daas bijten. De bal word door zijn kleur heel warm door de zon waardoor een daas het verschil niet zal merken tussen de dazenbal en een echt paard dit geldt het zelfde bij de goedkoopste dazenval welke je maakt met een zwarte emmer. Nadat de daas met zijn pootjes geland is op de dazenbal en deze probeert te bijten zal hij vrijwel meteen merken dat er geen bloed voor haar te vinden is. ( de vrouwtjes dazen jagen namelijk) Hierna zal de daas teleurgesteld omhoog de funnel in vliegen. De funnel is een soort trechter-mantel, die om de dazenbal heen zit. Dan kan de daas kan geen kant meer op omdat hij niet naar links of rechts kan vliegen maar enkel omhoog. Nadat de daas de funnel helemaal door is, zal hij het laatste deel van de dazenval bereiken. Namelijk het opvangbakje ( reservoir ), die aan de bovenkant van de dazenval bevestigd is. Als een daas eenmaal in het opvangbakje is gevlogen kan hij niet meer terug en dan zit hij voorgoed vast. ( deze fuik en dit systeem heet de H-trap) Na enige tijd zal je zien dat het opvangbakje helemaal vol met dode dazen zit en dan is het tijd om deze te legen. Het is belangrijk dat je dit regelmatig doet omdat de zuren van de dode dazen het plastic kan aantasten door de zon.

>> Werking dazenval << (uitgebreid)

Er zijn niet alleen verschillende soorten dazenvallen maar ook verschillende merken. Veel mensen kiezen ervoor om de H-trap dazenval te kopen van bijvoorbeeld het merk Kerbl, Loer en Alcochem. Al deze soorten dazenvallen geven uiteindelijk hetzelfde resultaat maar in de kwaliteit van het materiaal zit het verschil. Andere mensen kiezen voor een lijmval met bijvoorbeeld Sticky Trap dazenlijm/

                                                                                                     Wilt u  advies dan staan we altijd voor u klaar!

 

Meest verkochte merken van de dazenval zijn:

  • Sticky Trap ( dazenlijm)
  • Kerbl dazenval
  • H-trap dazenval
  • Loer dazenval
  • Sticky Trap lijmval compleet

 

Kerbl dazenval

Kerbl dazenval

De dazenval die door het merk Kerbl gepubliceerd is, is een dazenval met een verbluffend resultaat. Deze dazenval heet precies bij zijn naam als Kerbl dazenval taon x. Je zult al direct resultaat zien na het opzetten van deze dazenval. Deze dazenval heeft enkele grote voordelen. De Kerbl dazenval heeft een bereik van wel 10.000 m2, daarmee kun je tot wel 300 dazen per dag vangen. Hiernaast werkt de dazenval zonder gifstoffen en elektriciteit. Dat je geen elektriciteit nodig hebt is eigenlijk wel een van de grootste voordelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de dazenval overal kunt plaatsen, dus ook op plaatsen waar geen mens of huis te bekennen is. De mantel van de Kerbl dazenval is wit van kleur en kerbl taon x weegt inclusief doos zo’n 17 kilo. Veel mensen kiezen ondanks dat dit een duurdere dazenval is, toch voor de Kerbl dazenval. Maar dat kan ook niet anders want na het aanschaffen van de Kerbl dazenval is het afgelopen met de dazenplaag.

Bekijk de >> Kerbl taon X dazenval 

 

 

De eco versie van de Kerbl Taon X Dazenval

Taon X Eco dazenval

Naast deze versie van een dazenval heeft het merk Kerbl ook nog een andere versie van de dazenval in zijn bezit. Namelijk de Kerbl Taon X Eco dazenval. De Kerbl Taon X Eco is ontworpen voor kleinere gebieden. Deze dazenval kent niet heel veel verschillen met de Kerbl Taon X dazenval maar toch wel een paar. Het grootste verschil is dat hij geen statief heeft. Hier komt een schakelketting voor in de plaats. Je kunt hem bijvoorbeeld ophangen aan een boom of iets dergelijks. Daarnaast is deze dazenval ook geschikt voor in de tuin of een andere openbare plek. Ook is hij geschikt voor zwembaden of kleine plaatsen waar overlast onstaat. Een ander verschil is het bereik van de dazenval. De Kerbl Eco dazenval versie heeft namelijk wel de helft minder bereik dan dat van de gewone Taon X dazenval en dat is ongeveer 5.000 vierkante meter. Deze dazenval is eenvoudig te instaleren en kun je kopen voor een voordelige prijs.

Bekijk de >> Kerbl Taon X Eco dazenval

 

 

Alcochem H-trap dazenval

Alcochem H-Trap_dazenval

In de maanden mei tot en met juni is de dazenval een gewenste opruimen van bijtende dazen. De H-trap dazenval van Alchochem kwam op de markt vanuit het merk Protecta en onmisbaar voor paardenhouders, veehouders of andere mensen die last hebben van het vervelende insect, de daas. De Alcochem H-trap dazenval staat bekend om zijn draaibaar boven gedeelte. Dit gedeelte waar de funnel en het opvangbakje te samenkomt heeft een scharnierwerking en zorgt ervoor dat de H-trap dazenvanger meer beweegt! ( Dit zorgt vervolgens voor een grotere aantrekking van dazen) Of de vangsten werkelijk veel groter zijn is niet bewezen. Wel is de H-trap van Alchochem de meest prijsgunstige val onder de H-trap dazenvallen met een  standaard. De H-trap dazenval heeft een groene mantel en is ietsjes lichter dan de dazenval van het merk Kerbl. Deze is namelijk 14 kilo en dat is ongeveer 3 kilo lichter. Na het aanschaffen van de H-trap dazenval zal je vrijwel direct merken dat het aantal dazen om u en uw paarden heen aanzienlijk verminderd.

Ook is de H-trap dazenval milieuvriendelijk, weersbestendig en het heeft een ergonomisch design welke met zijn groene kap goed past in het landelijk uitzicht!

Bekijk de >> Alchochem H-trap dazenval 

 

 

 

MT TRAP ( dazen / wespenval)

M-Trap_dazen_wespen_val

Een ander product van het merk Alchochem is de dazenval die bij naam de MT-trap genoemd word. Wat er zo speciaal is aan de MT-trap ? De MT-trap is bijzonder omdat hij niet alleen dazen maar ook wespen vangt. (niet tegelijk) Want ook wespen kunnen verschrikkelijk vervelend zijn net als de daas. U kan hierbij de Mt-trap vullen met een siroop en gebruiken als wespenval. Het seizoen van de wesp is na het seizoen van de daas en hiermee is deze MT-Trap multifunctioneel. Deze dazenval is geschikt voor in de tuin, het terras maar is door zijn grote niet geschikt voor grote weilanden en oppervlakten. Doordat je de MT-trap dazenval in de tuin bevestigd, kun je zomers heerlijk zonnen of wat drinken zonder dat je gestoken word door dazen. De daas word net als bij de normale dazenvanger gelokt door het bewegen van een zwarte bal (onder de MT-trap). Een wesp kun je niet lokken met infrarood maar alleen maar met zoete geuren. Daarom word er bij het gebruik voor wespen de MT-trap  voorzien van een soort vloeistof ( ranja voldoet prima ). De vloeistof doet u boven in het opvangbakje. Na het ruiken van de zoete geur, zal de wesp er meteen op af vliegen en vervolgens word hij gevangen genomen via de H-trap.

Bekijk de >> MT-trap dazenval

 

LOER dazenval

Loer dazenval

LOER is ook een merk dat dazenvallen produceert. LOER staat voor Lokken, Opvangen En Ruimen. Dat is eigenlijk ook precies wat een dazenval doet maar dan in het kort omschreven. Dit is ook nog eens de volgorde van de werking van een dazenval. Het lokken doe je met de zwarte bal, want deze lijkt namelijk erg op een zoogdier ( is warm door de zon en beweegt) en dat vind een daas erg aantrekkelijk. Nu je de daas naar de bal gelokt hebt begint het hele proces. Eerst vliegt de daas door de funnel richting het opvangbakje. Vervolgens zit de daas vast in het opvangbakje en wanneer deze helemaal gevuld is kun je hem gaan ruimen. Je leegt het opvangbakje en daarna begint het allemaal weer opnieuw. Deze Loer dazenval kan ten op zichtte van de andere dazenvallen op een goeie dag net zoveel dazen te pakken krijgen en eigenlijk is er geen maximum. Dit kan uitlopen tot wel honderden dazen per dag.( dit ligt puur aan de grote van de dazenplaag )  De loer dazenval is iets prijziger is dan de andere dazenvallen. Ook heeft de loer dazenval een andere kap, opvangbeker en staander welke qua levensduur langer mee moet gaan. De loer val is net iets exclusiever maar heeft qua vangsten het zelfde bereik als de Kerbl & de Alchochem dazenvangers.

Bekijk de >> Loer dazenval 

 

De Sticky Trap lijmval compleet

Sticky Trap lijmval compleet

Het merk Sticky Trap heeft een lijmval voor het vangen van dazen op de markt gebracht. Deze val is iets anders dan de andere dazenvallen maar heeft wel hetzelfde doel namelijk de dazenplaag aanpakken. De zwarte bal zie je wel terug bij deze Sticky Trap lijmval compleet. Het grote verschil met de andere H-trap dazenvallen is dat je er geen funnel en opvangbakje in terug ziet. Hier komt de dazenlijm voor in de plaats. Maar dat is niet zomaar een lijm maar echte dazenlijm is gemaakt voor hitte, regen en het vangen van insecten. De Sticky Trap lijm staat garant voor grote vangsten, is eco vriendelijk, is niet giftig en is tevens verkozen tot Product van het jaar 2016! Dus wanneer een daas met zijn pootjes op de zwarte bal land zal hij niet omhoog vliegen maar in plaats daarvan plakt hij vast aan de dazenlijm. Na enige tijd zal je zien dat de zwarte bal helemaal vol met dazen zit. Dat is geen probleem want dan kun je gewoon weer een laagje nieuwe lijm aanbrengen voor een nieuw verbluffend resultaat. De lijmval compleet van Sticky Trap wordt geleverd inclusief staander ( gegalvaniseerd), een dazenbal, de sticky Trap dazenlijm 1,5 Liter, handschoen, kwast en een goede beschrijving.

dazenlijm verwijderen

Voor het verwijderen van de dazenvallen-lijm met dazen word eenvoudig gebruik gemaakt van een spatel ( Plamuurmes) zie foto. De dazen-lijmval staat bekend om zijn grote vangsten.!

Bekijk de >> De Sticky Trap lijmval compleet

 

 

Sticky Trap dazenval / De budget dazenval met een zwarte emmer

 Sticky Trap dazenval emmer

Nu u weet dat dazen jagen met hun infrarode ogen en enkel afgaan op warmte en beweging kunnen we eens kijken naar de Sticky Trap dazenval. Bij de Sticky Trap dazenval wordt gebruik gemaakt van een zwarte emmer in plaats van een zwarte bal. De emmer hang je op de kop neer aan een touwtje op circa 80 centimeter hoogte. En doordat er geen mantal/funnel boven de emmer zit zoals bij de dazenbal word deze veel sneller heet. Ook trekt de warmte welke onstaat door de zon op de grond omhoog in de emmer. De emmer word heet en beweegt eenvoudig in de wind. Vervolgens word bij  Sticky Trap dazenval ( zwarte emmer ) voorzien van dazenlijm. De daas zal net als bij de overige vallen afgaan op de wamrte en beweging en landen op de emmer. Na het landen zit de daas vast en kan geen kant meer op!

 

Hogere vangsten met een dazenval gemaakt van een zwarte emmer!

Doordat de emmer bewegelijker, sneller heet is en u goedkoop meerdere emmertje ophangt op 1 hectare zijn de vangsten verspreid over de emmers groter dan bij een gewone dazenval. U en uw paarden zijn snel vrij van overlast. Voor het verwijderen van de lijm met de gevangen dazen word eenvoudig gebruik gemaakt van een spatel ( Plamuurmes ) De Sticky Trap lijm staat garant voor grote vangsten, is eco vriendelijk, niet giftig en is tevens verkozen tot Product van het jaar 2016!

 

Hoeveelheid dazenlijm bent u precies nodig per dazenval ( emmer )?

Met 0,5 liter Sticky Trap dazenlijm maak je 10 dazenvallen.

Met 1,5 liter Sticky Trap dazenlijm maak je 30 dazenvallen.

Met 3,5 liter Sticky Trap dazenlijm maak je 70 dazenvallen.

 

Lees meer over het maken van de lijmval met een emmer  >> Sticky Trap dazenval <<

 

Dazenlijm Sticky Trap

 

De Sticky Trap lijm word geleverd in emmertjes van 3,5 liter, 1,5 liter en 0,5 liter. De dazenvallenlijm gaat jaren mee en het heeft geen houdbaarheidsdatum. Let op het goed sluiten van de deksel want  laat u de dazenlijm staan dan heb je de kans dat het uitdroogt en zijn werking verliest. Voor dat je een dazenval insmeert met Sticky Trap dazenvallenlijm, word het aangeraden om deze nog eventjes stevig door te roeren. Je kunt de lijm het beste met een plamuurmes of een kwast aanbrengen op de dazenbal of emmer. Daarnaast is het ook van belang dat je de val op een plek neer zet waar zon veel schijnt. ( dit geldt voor elke dazenvanger )  

Na ongeveer 12 -22  weken is het tijd om een nieuwe laag dazenlijm aan te brengen op de val. Dit kan gewoon over de dazenresten heen of u maakt het eenvoudig schoon met een plamuurmes.

De zwarte emmers kunt u jaren achter elkaar gebruiken

 

 Meer informatie over de dazenval in het algemeen vind u hier >> De dazenval