Veel erkenning voor de Sticky Trap dazenlijm 

Dazenlijm emmer

De Sticky Trap dazenlijm welke speciaal is ontwikkeld voor het vangen van dazen en horzels (paardenvliegen) is genomineerd voor Horse Product van het jaar 2016. De nominatie valt in de categorie *(in en om de stal) voor het meest innovatieve product van 2016. De dazenlijm is de lijm waarmee men goedkoop een dazenval kan maken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een zwarte emmer en touwtje. De emmer bootst het prooi na ( het paard of u aan het zwembad ) en de lijm zal de daas vangen. Meer weten over de Budget dazenval, over de werking en hoe u de dazen lijm-val zelf kunt maken? >> Dazen lijmval maken <<

 

Sticky Trap dazenlijm niet zomaar een lijm

De lijm welke gebruikt word bij het maken van een dazenval is niet zomaar een lijm. Het Groningse bedrijf ( Sticky Trap) heeft deze lijm de afgelopen jaren door ontwikkelt. Er wordt rekening gehouden met het milieu ( de lijm is geheel milieu vriendelijk, niet schadelijk voor u of paarden & vee en dazenlijm brengt geen bijvangsten van nuttige insecten.

Geen bijvangsten Sticky Trap heeft met deze ontwikkeling een product op de markt gezet welke vertrouwd is en toch de grote overlast bij mens en dier aanpakt !

De dazenlijm  dazenlijm heeft een geur welke nectar zoekende insecten afstoot. Bijen, vlindertjes, hommels en andere wilde soorten welke voor verstuiving zorgen, zullen niet gevangen worden. De laatste jaren is veel gebeurd rondom de bijensterfte, nieuwe regels omtrent pesticiden en dat is niet voor niets. Sticky Trap heeft met deze ontwikkeling een product op de markt gezet welke vertrouwd is en toch de grote overlast bij mens en dier aanpakt !

  

Verschil traditionele H-trap dazenval  de budget dazenval van Sticky Trap

Er zijn 3 verschillende soorten dazenvallen

  • De H-trap dazenval
  • De Sticky Trap dazenlijmval ( zwarte emmer)
  • De gewone lijmval ( Bal)

De werking van een dazenval in het kort. De daas is een insect en komt voor in heel Europa. Er zijn 38 soorten dazen en deze leven in grote getalen in bossen, op de heide maar ook bij u in de buurt. Voor de voortplanting en het leggen van eitjes gebruikt het dazenvrouwtje eiwitrijk bloed. Dit kan zijn van mens of dier ( paarden, schapen koeien, herten enz.) Bij het jagen gebruikt de daas haar ogen ( infrarood) Alles wat heet is en beweegt is een prooi.  De dazenval imiteert een prooi.

Bekijk hier meer over de dazenval > De dazenval

 

Bij een normale H-trap dazenval hangt er een zwarte bal onder de mantel.

1.De zwarte bal wordt heet en beweegt

2.de daas denkt dat dit een prooi is en landt.

3. De daas vliegt weg en vliegt via de mantel in een ( H-trap ) opvangbakje waar deze gevangen zit.

 

Bij de budget dazenval hang je meerdere zwarte emmers op.

  1. De emmer word heet 
  2. De daas vliegt op de emmer
  3. De daas zit vast aan de dazenlijm en zit gevangen.