Vanaf 2016 meer en meer dazen, de juist dazenval

dazenval en natuur

Landbouw, gewassen en gemeente. Zowel particuliere als zakelijk zijn er grote veranderingen gaande. Door veel sterfte van insecten ( bijensterfte) heeft de Europese unie het gebruik van pesticiden en overige gifstoffen terug gedraaid, met grote gevolgen in de de dazenpopulatie! 

Gevolgen van de nieuwe regels.

Wij van dazenvanger.nl staan voledig achter het terug dichtdraaien van de gifkraan. Slootbodems werden onkruidvrij gespoten met zwaar gif door gemeenten, landbouw en roundup gebruik bij particulieren. Al dit soorten gif wat in de grond is gekomen de laatste jaren heeft vele larven van wilde bijen en overige insecten omgebracht.

De daas en haar voortplanting

Door het dichtdraaien van de kraan komt er heel veel positieve groei in het insecten en plantenrijk, dit heeft ook gevolgen voor de daas en zijn familie. Het dazenvrouwtje legt namelijk na het bloedzuigen duizenden eitjes op/in natte slootbodems en akkervelden. De dazenlarven zullen zelfs de hele winter in de grond overleven en zeker niet door het gif omkomen. Tot het voorjaar aanbreekt en ze rond april, mei uitkomen. Mede hierdoor en door de zachte winters zal er de komende zomers meer en meer hinder zijn van dazen. Juist bij paardenpensions, veetelt maaar ook in de tuin, bij het zwembad en op overige buitenplaatsen zal een groeiende behoefte ontaan in het bestrijden van een dazenplaag.

Diverse soorten dazenvallen maar welke kopen?

Wij hebben dit jaar ons assortiment dazenvallen uitgebreid. Naast de kerbl taon x dazenval, de H-trap dazenvanger en de Loer dazenvallen hebben sinds kort de nieuwste trend in ons assortiment: De Sticky-Trap Dazenlijm! De sticky-trap dazenlijm is een lijm waarmee u zelf eenvoudig een lijmval kan maken met een zwarte emmer. Dit is zeker de goedkoopste dazenval welke u kan kopen!  Op deze manier heeft u een budget dazenval en kunt u eenvoudig meerdere hectares grond aanpakken! Via deze link komt u direct bij het assortiment dazenvallen. Assortiment dazenvallen 

 

We zien u graag terug op dazenvanger.nl en mocht we ergens mee kunnen helpen dan hoeren we het graag!

Dazenvanger.nl De daas de baas!