Bestellingen boven de 100 Euro = Gratis verzending!

Winkelwagen

Mini Cart

Het maken van een vliegenval met een emmer en lijm binnen bij uw dieren

 Het maken van een vliegenval met een emmer en lijm binnen bij uw dieren

vliegenval in koeienstal

 

 Hoe vang je vliegen in de stal, schuur of hok van de dieren ?

Het belangrijkste is erg goed te begrijpen om welke soort vliegen het gaat en wat deze bij uw dieren komen doen. Zwarte vliegen, bromvliegen, stalvliegen en andere aanverwante soorten worden aangetrokken door voedsel en uitwerpselen. Het voortplanten gebeurd door het leggen van eitjes op of in de buurt van de dieren. Vliegen maken gebruik van hun snuit en tong om geuren op te nemen zo weten ze de dieren te vinden. De grootse hinder ontstaat bij paarden, koeien maar ook kleinvee zoals konijnen en kippen hebben er veel last van. De binnen verblijven zijn de ideale broed plaatsen van deze zwarte vliegen.

 

Na het aankomen in de stal doen vliegen 4 dingen.

 

  1. De vlieg legt eitjes neer.
  2. Eet mest en voer om eiwitten binnen te krijgen om vervolgens nieuwe eitjes te produceren
  3. Paart om de eitjes te bevruchten.
  4. Vliegt van plek naar plek om het zo goed mogelijk te verspreiden.

Dit bovenste herhaald zich tot dat de temperaturen te laag worden in het najaar onder ± 10 graden Celcius. 

 

Het vangen van vliegen bij uw dieren.

Aanbrengen van lijm op de emmer

Zoals jullie hier boven hebben kunnen lezen worden de vliegen aangetrokken door geur en smaak en nu zul je denken als we een val plaatsen met geur en smaak bijvoorbeeld een vangzak met een geurblokje dat het snel gedaan is. Echter, zullen velen wie dit geprobeerd hebben merken dat het zeker wel vangt maar niet bijzonder goed werkt. De enorme geur trekt juist veel vliegen van verderop en buitenaf naar de dieren toe. Eenmaal aangekomen zullen de vliegen afgaan op het verse en organische( mest) en er is dan te veel keuze naast de geurval.

Andere mensen kiezen daarom voor een elektrische uv val welke zeker goed werkt maar erg brand gevaarlijk is. Zeker in de stal bij uw dieren, spinnenwebben en hooi.

Ook zijn er mogelijkheden tot het spuiten van gif welke zeer gevaarlijk is voor u, uw dieren, belangrijke insecten zoals bijen en deze stoffen komen in ons oppervlakte water en terecht, wat grote schade aanricht aan het ecologisch systeem.

 

Het vangen van vliegen bij uw dieren kan op een natuurlijke manier met Sticky Trap lijm.

vliegenval emmer dierentuin

 

Stal en huisvliegen kunnen binnen gevangen worden met behulp van een witte emmer en de Sticky Trap lijm. De emmers worden veel gebruikt in stallen en hangen centraal boven de dieren. (Het vangen werkt enkel binnen omdat deze vliegen zich bij het voedsel en uitwerpselen bevinden zoals je hier boven hebt kunnen lezen.)

Deze indoor vliegenvallen worden veel gebruikt bij paarden, koeien, konijnen en kippen maar ook in de indoor verblijven van dierentuinen. (zie foto)

 

Hoe maak je de indoor vliegenval met een emmer ?

 

Het boren van de emmer 

Boor een gat in de bovenkant van de emmer en haal een touwtje door het gat. Doe om het touwtje een metalen ringetje en bind deze vast met stevige knoop, zodat het touwtje niet terug kan.

Ophangen van de emmer 

Hang de emmer met de opening naar beneding ( zie afbeelding). Wij adviseren binnen gebruik te maken van een witte emmer. Aan de voorzijden van witte muren is een gekleurde emmer nodig.

. dazenval lijm smeren

 

Smeer de emmer dun in met de speciale vliegevallen lijm van Sticky Trap. 1 a 2 mm dik os voldoende. Tip: Draag handschoenen. 

emmer vol vliegen

 

Voor de beste resultaten hang je val net iets boven de dieren, (niet te hoog, net buiten het bereik) en centraal. (in de vliegroute). 

 

Het schoonmaken van de emmers en weer gebruiken!

 

Met een plamuurmes en een oude krant is de emmer gemakkelijk schoon te maken. Emmers kunnen keer op keer gebruikt worden.

 

Ga altijd voor de originele Sticky Trap vliegenvallen lijm 1,5 L = 30 vallen ( onbeperkt houdbaar)

 

 Sticky Trap vliegenval lijm

>> > Sticky Trap lijm voor het maken van de vliegenval  <<<

 

 

 

Video over het maken van een vliegenval met lijm

 

Samen tot succes

!Jaren gebruik van pesticiden, agricultuur gif zoals roundup hebben gezorgd voor grote schade aan het ecologisch systeem!

´´ Insecten die zorgen voor bestuivingen, zoals bijen, vlinders zoeken naar nectar en zoetigheid en worden niet aangetrokken tot Sticky Trap. ´´